50 ml Visa större

A. Vogel
Echinaforce 50ml

99,00 kr

Echinaforce droppar är ett kosttillskott som används för kortvarig profylax och lindring av symtom vid förkylning.

Mer detaljer

Storlek:50 ml.

Fler storlekar

Beskrivning

Förkylningar, som orsakas av virus, kan vara svåra att skydda sig mot. Det beror på att det finns över 400 förkylningsvirus. Dessa är i cirkulation och ständig förändring. När ett förkylningsvirus attackerar ditt immunförsvar bryter oftast en förkylning ut inom 1-2 dagar. För att kunna stå emot en förkylning måste immunförsvaret vara i balans. 

Echinaforce är ett traditionellt växtbaserat läkemedel och en direkthjälp vid förkylning. När du börjar känna dig förkyld, ta en dos Echinaforce. Då lindras dina symtom snabbt. Du kan även ta Echinaforce i förebyggande syfte under en begränsad tid.

När förkylningen startar tränger virus in genom näsa och svalg för att sedan ta sig vidare in i kroppens celler. Väl inne i cellen sprider sig viruset fort, det är då du börjar känna dig sjuk. Det brukar ta 1-2 dagar innan förkylningen bryter ut från att du känner av första symtomen. En vanlig förkylning brukar hålla i sig 3-14 dagar.

Anledningen till att det är svårt att skydda sig mot förkylningar är att förkylningsvirus hela tiden förändras. Om du har fått in ett virus i kroppen och immunförsvaret aktiveras för sent – då bryter förkylningen ut.

Det är då, vid första symtomen som du ska ta Echinaforce, för då är sannolikheten stor att du slipper bli förkyld. Echinaforce hindrar viruset att få fäste och dämpar förkylninssymtom.

Ju tidigare du tar dropparna desto snabbare får du lindring. Men du kan också ta Echinaforce när förkylningen brutit ut – även då lindras symtomen.

Echinaforce innehåller extrakt av färskt extraherad Echinacea purpurea (röd solhatt) och har en kraftfull och lätt brännande smak.

Echinacea odlas än i dag efter Alfred Vogels holistiska synsätt och de metoder som han förespråkade. All odling är ekologisk och växterna extraheras färska med varsam hand om naturen.

Echinacea planteras ut för hand på de ekologiska fälten i det gynnsamma schweiziska klimatet. Genom att använda växterna omedelbart bevaras de aktiva substanserna på bästa sätt. Extraheringen av de nyskördade örterna sker inom 24 timmar.

När du känner dig krasslig, dosera 1 ml i ett halvt glas vatten 3-5 gånger per dag och tänk på att Echinaforce endast ska användas under en kortare tid.

Effekten av Echinaforce är säkerställd under 50 år av utbredd användning, både i Sverige och i andra länder. Echinaforce är ett av världens mest använda traditionellt växtbaserade läkemedel vid förkylning. Produkten är kvalitetsgranskad av Läkemedelsverket och godkänd som användning för kortvarig profylax, det vill säga i förebyggande syfte och lindring av symtom vid förkylning.

Storlek:50 ml.

Användning

Pågående förkylning 

Vuxna, äldre och ungdomar över 12 år: 1 ml (ca 28 droppar) i ½ glas vatten 3-5 gånger dagligen.

Profylax

Vuxna, äldre och ungdomar över 12 år: 1 ml (ca 28 droppar) i ½ glas vatten 3 gånger dagligen.

Vid förkylningssymtom bör behandlingen starta så snart som möjligt.

Echinaforce skall inte användas i längre perioder än 10 dagar per behandlingstillfälle.

Kontakta läkare eller sjukvårdspersonal om symtomen kvarstår efter 10 dagar.

Barn och ungdomar

Rekommenderas inte till barn under 12 år och ska inte ges till barn under 1 år.

Använd inte ECHINAFORCE

  • om du är allergisk (överkänslig ) mot Echinacea purpurea (röd solhatt) eller mot något annat innehållsämne i detta läkemedel.
  • om du är allergisk mot andra korgblommiga växter (t ex gråbo, kamomill, prästkrage, malört, maskros).
  • om du har någon pågående systemisk sjukdom (t ex tuberculos, leukemi, bindvävsjukdomar, multipel skleros (MS), AIDS, HIV-infektion eller andra autoimmuna sjukdomar) eller nedsatt immunförsvar.
  • för behandling av barn under 1 år.

Var särskilt försiktig

  • om symtomen blir värre eller om du får hög feber. Rådfråga läkare eller annan sjukvårdspersonal.
  • om du är atopiker. Det finns en möjlig risk för allvarliga överkänslighetsreaktioner (anafylaktiska reaktioner) hos atopiska patienter. Sluta ta Echinaforce och kontakta omedelbart läkare om du får svullnad av ansiktet, tungan och/eller svalget, andnöd, svårigheter att svälja eller hudutslag.

Kontakta läkare eller annan sjukvårdspersonal om symtomen kvarstår efter 10 dagar eller om biverkningar som inte nämns på bipacksedeln uppträder.

Använd alltid Echinaforce enligt anvisningarna i bipacksedeln. Rådfråga läkare eller sjukvårdspersonal om du är osäker.

Förvaras vid högst 25 °C.

Öppnad förpackning är hållbar i 4 månader.

Innehåll

1 ml (ca 28 droppar) innehåller:

860 mg extrakt från Echinacea purpurea (L.) moench (röd solhatt), ört, motsvarande ca 340 mg färsk ört av röd solhatt.

45 mg extrakt från Echinacea purpurea (L.) moench (röd solhatt), rot, motsvarande ca 18 mg färsk rot av röd solhatt.

Innehåller 65% (V/V) etanol motsvarande 0,5 g per dos.

Omdömen

Skriv din recension

Echinaforce 50ml

Echinaforce 50ml

Echinaforce droppar är ett kosttillskott som används för kortvarig profylax och lindring av symtom vid förkylning.