Varumärke: Nypozin

Kosttillskottet Nypozin innehåller en utvald kombination av strandnypon (Rosa canina L.) som stödjer ledernas hälsa och hjälper till att bibehålla ledernas rörlighet. Nypozin innehåller även kondroitin från nötkreatur, samt Ester-C, en patenterad C-vitamin som bidrar till en normal broskfunktion.

Kosttillskottet Nypozin innehåller en utvald kombination av strandnypon (Rosa canina L.) som stödjer ledernas hälsa och hjälper till att bibehålla ledernas rörlighet. Nypozin innehåller även kondroitin från nötkreatur, samt Ester-C, en patenterad C-vitamin som bidrar till en normal broskfunktion.


I HELA VÄRLDEN, finns ett växande intresse för hälsa


Kunskapen om nyponets positiva inverkan på ledhälsa har varit känd sedan länge. Redan i början av 1900-talet under Andra Boerkriget, blandade brittiska soldater nypon i hästarnas foder. Detta gjordes för att hästarna skulle hålla sig friska och rörliga. Nypon användes även till teer och marmelader.


Hälsosamma nypon


Nypon innehåller flera nyttiga näringsämnen, bl a vitaminer, mineraler och fettsyror. Särskilt känt är att nypon innehåller en hög halt av vitamin C, som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion samt minskar trötthet och utmattning. Dessutom bidrar vitamin C till normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens och broskets normala funktion. Nypon bidrar till hälsosamma och rörliga leder. Detta är några av nyponets och c-vitaminets hälsosamma fördelar.


Vattenlösligt nyponpulver


I Nypozin finns ett kalltorkat pulver från nypon (Rosa canina L.) som är mer vattenlösligt än många andra extrakt och med riktigt god doft och smak av nypon. Det är en fördel att nyponpulver är lättlösligt i vätska, samt kan strös på fil, gröt, yoghurt eller bara blandas i vatten eller juice.


Växer vilt och naturligt


Nyponen växer vilt i bergig terräng på en höjd av 1400 till 2600 meter över havet, i ett tempererat klimat med svala nätter och lite varmare dagar som följer årstidernas växlingar. Nyponbusken når en högsta höjd på ca 2 meter och eftersom nyponen växer vilt används inga bekämpningsmedel eller gödningsmedel. Nyponen skördas för hand från mars till september, beroende på kvalitet och mognad. Endast de allra bästa frukterna används till produktion av nyponextrakt och pulver.


Den skonsamma tillverkningsprocessen


Efter skörden separeras och filtreras nyponen i en vattenextraktion. Därefter sprejtorkas och mals nyponen till pulver. Malningen sker på ett skonsamt sätt för att bevara alla viktiga näringsämnen, samt se till att pulvret blir vattenlösligt. En del av pulvret koncentreras ytterligare till ett nyponextrakt, där 1 gram extrakt motsvarar 4 gram nyponpulver. Det är viktigt att råvarorna inte utsätts för mer än 41 graders värme under tillverkningsprocessen, eftersom värme bryter ner enzymer och antioxidanter i råvaran. Nyponpulvret är nu redo för att kunna blandas i vätska eller strös på mat. Det koncentrerade extraktet används i tabletter, för en enkel och låg dosering.


Nypozin innehåller även  • Kondroitin, som utvinns av brosk från nötkreatur

  • Extra C-vitamin i form av Ester C®, som är syraneutral och patenterad

  • Svartpepparextrakt Bioperine® (Piper nigrum L.), som bidrar till upptaget av näringsämnen, samt stödjer effekten av andra örter.

Mer
Visar 1 - 5 av 5 artiklar
Visar 1 - 5 av 5 artiklar