Ansiktsmask 

En ansiktsmask är det i särklass enklaste sättet att verkligen skämma bort huden. Det är också den snabbaste vägen till synliga resultat. Ansiktsmasker kan ses som ett komplement till din vanliga hudvårdsrutin och kan varierar och kombineras efter tillfälliga behov eller problem. Begreppet ”multi-maska” innebär just att använda olika masker på o...

En ansiktsmask är det i särklass enklaste sättet att verkligen skämma bort huden. Det är också den snabbaste vägen till synliga resultat. Ansiktsmasker kan ses som ett komplement till din vanliga hudvårdsrutin och kan varierar och kombineras efter tillfälliga behov eller problem. Begreppet ”multi-maska” innebär just att använda olika masker på olika områden i ansiktet för att skapa en hudvårdsbehandling som passar för dig just nu. 

Vilka olika typer av ansiktsmasker finns det?

Först och främst behöver vi reda ut vad vi menar med ’olika’ masker. Å ena sidan finns det masker med olika egenskaper som hanterar och behandlar olika typer av problem. Torr hy, oljig t-zon, strama partier, rynkor, mörka ringar, rodnad och solskador är några exempel på bekymmer som kan behandlas med rätt ansiktsmask. 

Å andra sidan finns det rent praktiskt olika typer av masker. Sheet mask är en ansiktsmask som är tillverkad i tyg och saturerad i verksamt serum. Med utskurna hål för ögon och mun läggs tygmasken över ansiktet och innesluter huden i de aktiva ämnena i serumet. Efter ett par minuter avlägsnas tyget och kvarvarande serum masseras in i huden. Nattmask är, som det låter på namnet, en långverkande mask som appliceras strax innan sänggående och verkar under natten - perfekt för dig med ont om tid. Lermask tros vara en av de första typerna av ansiktsmask och är speciellt effektiv för rengöring på djupet. Dessutom kan lermasker verka lugnande och kylande på till exempel solskadad hy, speciellt om masken förvarats kallt.

Det är en bra idé att använda sig av ansiktsrengöring för att avlägsna smuts och orenheter innan man använder sig av en ansiktsmask. Efter ansiktsmasken är det bra använda en ansiktskräm för att för att ge din hud skydd under dagen. 

Läs mer

Varumärken

  

Köp presentkort

  
per sida
Visar 1 - 12 av 32 artiklar
Visar 1 - 12 av 32 artiklar