Varumärke: Tvåla & Tvaga

Tvåla & Tvaga drivs av ägaren och tvålmakaren Anna sedan 2012. Hennes mål är att förmedla sin kärlek till tvål och doft genom att erbjuda ett välsorterat sortiment tvål, alla med de naturliga råvarorna och hantverkskvalitén som gemensam nämnare.

Tvåla & Tvaga drivs av ägaren och tvålmakaren Anna sedan 2012. Hennes mål är att förmedla sin kärlek till tvål och doft genom att erbjuda ett välsorterat sortiment tvål, alla med de naturliga råvarorna och hantverkskvalitén som gemensam nämnare.


Anna drogs till och fascinerades av tvålen, dess lödder och känsla. Hon hittade ett för henne outforskat ämne och kunde inte få nog, – Vilken skillnad på tvål och tvål! – Och vilken historia! – Och vilket hantverk som ligger bakom riktig tvål. Nu några år senare har hon en tvålbutik, tillhörande fabrik och en liten kursverksamhet. Hennes kärlek och glädje till sitt arbete är otroligt stor och hon vill förmedla den känslan vidare genom löddret till dig.


Tvåla & Tvagas fabrik ligger i Kronhusbodarna i hjärtat av Göteborg. Där tillverkas en helt unik exklusiv tvålserie med hantverket och hög kvalitet i fokus. Som mest tillverkas 44 tvålar åt gången för att säkra kvalité och hänsyn till tvålmakarens vilja att vara med vid skapandet av varje tvål. Endast ekologiska råvaror används och varje råvara är noggrant uträknad för att fylla en viss funktion i var tvål. Tvålarna som skapas är riktigt återfuktande och passar alla oavsett hudtyp. Med tanken att en tvål ska ge en upplevelse mer än att bara göra rent är löddret i kombination med doft lika viktigt som tillverkningen och innehållet. Använd riktig tvål och tro på löddrets kraft att göra dig lite lyckligare!


Tvålmakaren om sitt hantverk


Krämigt oemotståndligt sheasmör, mörkgrön kallpressad avokadoolja, guldgul rapsolja, droppar av vibrant eterisk grönmynta,


– Visst blir man sugen?


Jag tror nämligen det är så enkelt att om råvaran i sig är oemotståndlig kommer slutprodukten bli likadan. Därför väljer jag oljor efter kvalité, förmågor och även på ren känsla. I tvålerian används bara eko-certifierade oljor och fetter, en viktigt och självklar aspekt. Mitt intresse för vegetabiliska oljor är stort och det är ett sant rent nöje att komponera ett recept efter lite fundering på fettsyror och molekyler för att sedan tillverka en tvål med perfekt sammansättning. Jag har även en tydlig bild om hur en tvål ska te sig när vi använder den och försöker med oljorna och fetternas hjälp få till den just så. Gräddigt silkeslent lödder, en fast känsla och perfekt doftstyrka. Alla tvålar jag tillverkar är rejält överfettade och kommer inte torka ut någon hud, tvärtom återfukta och besmörja. Dofterna som används är i vissa tvålar helt eteriska, alltså rena naturprodukter, och passar er med en kemisk doftallergi, eller er som bara gillar det. Vissa tvålar innehåller doftolja, parfym(utan alkohol) som består av naturidentiska molekyler reproducerade i ett labb, såklart ftalat-fria. Jag älskar doft och tror genuint på doftens kraft och dess stora påverkan, vacker doft gör oss lyckliga! Dock behöver inte alltid tillsatt doft vara den bästa utan jag uppskattar lika väl det rena och enkla i doften av en oparfymerad tvål.


Favorit råvaror i Tvåla&Tvagas tvålar:Kakaosmör: Helt makalöst bra och en bas i alla tvålar jag gör. Gör tvålen gräddigt löddrande. Mycket skonsamt för huden.


Kokosolja/fett: Oumbärlig i mångas kök och badrum på grund av sina nyttiga egenskaper, även här. Ger en fasthet och styrka till tvålen. Främjar ett ljuvligt lödder.


Sheasmör: Bäst till allt torrt du kan komma på. Ett så häftigt afrikanskt nötsmör som jag har i nästan alla tvålar. Innehåller stor mängd oförtvålbara ämnen, molekyler som inte går att göra tvål på, och därmed ligger ”löst” i tvålen. Tvålar med sheasmör blir alltså alltid lite fetare och krämigare.


Eterisk grönmynta olja: Helt makalöst att jobba med. Hela lilla tvålerian fullkomligt exploderar i tuggummidoft när jag tillverkar Fantastisk, vår mint tvål. Och tro mig, dess kraft är fantastiskt upplyftande. Bra mot förkylning och bäst som morgontvagningstvål!


I tvålerian används mestadels kallrörd tvåltillverkningsmetod, en underbar metod tycker jag. Så häftigt att med både seriös precision och genuin känsla få till en tvålmassa att hälla i formar. Lika roligt varje gång. Jag är så fascinerad och så otroligt glad att få jobba med att tillverka tvål, hoppas att det känns och hoppas att vi tillsammas kan få fler i världen att byta till ren tvål.

Mer
Visar 1 - 5 av 5 artiklar
 • 130,00 kr

  Handgjord ekologisk helkroppstvål från Tvåla & Tvaga med doft av blommande syren och frisk citrus. Mild och återfuktande. 

  Array ( ) 1
  130,00 kr
 • 130,00 kr

  Handgjord tvål från tvålfabriken Tvåla&Tvaga. Upplivande, stärkande doft från eterisk limeolja och eterisk korianderolja.

  Array ( ) 1
  130,00 kr
 • 130,00 kr

  Handgjord ekologisk supermild helkroppstvål. Denna olivtvål från Tvåla & Tvaga passar alla, även de allra känsligaste.

  Array ( ) 1
  130,00 kr
 • 35,00 kr

  Loofahgurka (Luffa aegyptica) från Tvåla & Tvaga. Högabsorberade tvålfat vilket eliminerar kladdet på och under tvålen.

  Array ( ) 1
  35,00 kr
 • 130,00 kr

  Handgjord ekologisk helkroppstvål med frisk mintdoft av märket Tvåla & Tvaga. Frisk mint doft från grönmyntaolja och eukalyptusolja.

  Array ( ) 1
  130,00 kr
Visar 1 - 5 av 5 artiklar