Serum 

Serum är hudvårsrutinens stjärna enligt många. Till skillnad från många hudkrämer som ofta har generella egenskaper och effekter är serum specialister och inriktar sig på ett specifikt område eller problem. Serum är otroligt koncentrerat och behövs därför bara i små mängder. Serums formula består av mikroskopiska molekyler och aktiva ämnen, ofta...

Serum är hudvårsrutinens stjärna enligt många. Till skillnad från många hudkrämer som ofta har generella egenskaper och effekter är serum specialister och inriktar sig på ett specifikt område eller problem. Serum är otroligt koncentrerat och behövs därför bara i små mängder. Serums formula består av mikroskopiska molekyler och aktiva ämnen, ofta vitaminer och antioxidanter, i höga koncentrationer. På grund av molekylernas storlek kan de tränga djupare ned i huden och förvandla den inifrån. 

Vilka användningsområden finns?

Det fina med serum är att de är specialister på sina egna specifika områden. Det innebär att de inte bara ger mer effektiv vård till din hud, du kan också punktmarkera just dina problem eller behov. Vanliga bekymmer som serum kan rätta till är torr hy, fuktbrist, glåmig hy, pigmentförändringar, slapphet, förstorade porer, rodnader, akne och torra fläckar. Det finns också serum med uppiggande, lugnande, kylande och läkande egenskaper. 

Hur bör man använda serum?

Tack vare att serum har en så oerhört koncentrerad formula är ett par droppar allt som behövs. Beroende på vilka aktiva ingredienser som serumet innehåller används de en till två gånger i veckan upp till två gånger om dagen. Läs alltid på förpackningen innan användning för att säkerställa exakt vilka rekommendationer som finns för ditt serum. 

Oavsett vilka behov ditt serum ska täcka eller hur ofta du bör använda det är det viktigt att alltid applicera serum på ren hud. Alltså innan du applicerar någon annan typ av kräm, olja eller solskyddsfaktor. Detta är för att serumet ska kunna tränga så djupt ned i huden som möjligt utan någon annan produkt som en barriär mot de små molekylerna. Efter att serumet har applicerats och absorberats kan man med fördel använda sig av en ansiktsoljao vanpå. Oljan fungerar då som en sköld som ”låser in” fukten och de aktiva ingredienserna i huden. 

Om jag har specifika behov?

En av de absolut största fördelarna med serum är just att de är små experter på sina specifika områden. Det gör det också enkelt att kombinera olika serum för att passa just din hy. Olika varianter kan appliceras lager-på-lager eller kombineras direkt på huden. Väljer man att kombinera serum ska man ha deras konsistens i åtanke. Lättast serum appliceras först, tyngst sist. Det faktum att många serum kommer med pipett- eller pumpapplikator gör det enkelt att ”punktmarkera” områden som är torra, oljiga, röda eller strama.

Läs mer

Varumärken

  

Köp presentkort

  
per sida
Visar 1 - 12 av 32 artiklar
Visar 1 - 12 av 32 artiklar