Varumärke: Sproutly

Varumärket Sproutly tog form ur företaget Munkagrudden, ett familjeföretag som har odlat och levererat groddar sedan 1992 och är idag Sveriges största groddodlare. 21 årige sonen Jonas (Groddjonas) fick en ledande roll som vd och ansikte utåt. Jonas har sedan start haft som mål att skapa en plattform för grodd- och skottodling där Sproutly samlar både kunskap och inspiration.

Varumärket Sproutly tog form ur företaget Munkagrodden, ett familjeföretag som har odlat och levererat groddar sedan 1992 och är idag Sveriges största groddodlare. 21 årige sonen Jonas (Groddjonas) fick en ledande roll som vd och ansikte utåt. Sproutly säljer frön och odlingsburkar för hemmaodling av groddar och skott. Hans föräldrar driver företagen Munkagrodden och Nyttogrönt, som har producerat groddar och skott till svenska livsmedelsbutiker under snart 30 års tid.


Vad är viktigt för Sproutly?


Folkhälsa och klimatet är två ledstjärnor för de visioner och mål Sproutly strävar mot. Sproutly letar konstant efter nya produkter med ett lägre CO2 utsläpp än marknadens befintliga. Den svenska skånemix och odlingsburkar tillverkade i Danmark och Sverige är några av de resultat de stolt visar upp.


Varför ska man grodda?


Frön som ännu inte börjat gro gör allt för att bevara och skydda sina livsviktiga näringsämnen, vilket gör det väldigt svårt för oss att absorbera dess nyttigheter, men så fort fröet kommer i kontakt med vatten och börjar gro sker den magiska förändringen! Sovande enzymer vaknar till liv, mineraler och proteiner blir lättare för vår kropp att ta upp och vitaminmängden ökar markant! Frön kan ses som varken levande eller döda, de ligger i dvala i väntan på att få vakna till liv!
Mer
Visar 1 - 6 av 6 artiklar
 • 249,00 kr

  En stilren glasburk av märket Sproutly för odling av groddar. En optimal odlingsburk med de egenskaper en odlingsburk bör ha.

  Array ( ) 1
  249,00 kr
 • 236,00 kr
  Ny

  Bok om groddodling som tar upp 19 olika sorters frön som lämpar sig för odling av groddar och skott. Skriven av grundarna av Sproutly.

  Array ( ) 1
  236,00 kr
 • 75,00 kr

  En ekologisk fröblandning från Sproutly. Blandningen består av mungbönor, gröna linser, alfalfafrön, rädisfrön, broccolifrön och rapsfrön.

  Array ( ) 1
  75,00 kr
 • 75,00 kr

  Ekologiska alfalfafrön från Sproutly. Ger groddar med frisk och krispig smak och är det vanligaste fröet för groddodling.

  Array ( ) 1
  75,00 kr
 • 149,00 kr
  Ny

  Ekologiska broccolifrön från Sproutly som ger groddar med en tydlig smak av rå broccoli. Broccolifrön går att odla som både groddar och skott.

  Array ( ) 1
  149,00 kr
 • Ekologiska rädisfrön (China Rose) från Sproutly. Rädisfrön går att odla i alla 3 former: Grodd, skott eller bladsallad.

  Array ( ) 1
  79,00 kr
Visar 1 - 6 av 6 artiklar