Svenska Örtmedicinska Institutet
Adapt Lugn Flytande

139,00 kr

En produkt för dig som har problem med vardagsstressen, att varva ner på kvällen eller har en dålig sömnkvalitét.

Mer detaljer

Denna produkt är

Beskrivning

Adapt Lugn är ett naturligt kosttillskott som bygger på lång tradition inom folkmedicin och modern klinisk forskning. Den innehåller de rogivande växterna ashwagandha, kamomill och de adaptogena växterna rosenrot, schisandra, ryskrot samt pantotensyra (vitamin B5) och magnesium. 2017 blev Adapt Lugn utsedd till Årets antistressprodukt i Swedish Health Awards.

Adapt Lugn är en produkt för dig som har problem med vardagsstressen, att varva ner på kvällen eller har en dålig sömnkvalitét. Det är ingen insomningsprodukt så man behöver inte vara orolig för att känna sig ”deckad” om man tar den på dagen eller för att ha svårt att komma upp på morgonen om man tar den på kvällen innan man lägger sig. Det är både direkt effekt (inom 60 min) och en långtidsverkande effekt. Du kan därför använda den både vid tillfälliga problem och under en längre period.

Adapt Lugn är ett naturligt kosttillskott med örter i en skräddarsydd kombination med mikronäringsämnen (vitaminer och mineraler) och för att ge bästa möjliga antistresseffekt. Tillsammans med vissa vitaminer ges en synergieffekt vilket ökar effekten ännu mer. Den innehåller speciellt utvecklade extrakt av bland annat ashwagandha (extrakt ASHForte+), kamomill (extrakt NIH-2) och det patenterade extraktet ADAPT232-S (som innehåller de adaptogenrika växterna rysk rot, rosenrot och schisandra samt pantotensyra) vilka hjälper kroppens naturliga försvar mot stress. Genom klinisk forskning har sammansättningen mellan växter och mikronäringsämnen optimerats för att ge så bra effekt som möjligt. Produkten kan användas av veganer då alla extrakt och kapslar är 100% fria från animaliska produkter i framställningen.

Mer om ingredienserna

  • ashwagandha (indisk ginseng) är en växt som använts i Indien i hundratals år inom folkmedicinen,
  • kamomill är en växt som användes av munkarna i Europa på medeltiden för sin rogivande effekt,
  • ett patenterat extrakt (ADAPT232-S) av rosenrot, chisandra och ryskrot och pantotensyra (vitamin B5).
  • magnesium.

Pantotensyra bidrar till

  • en nor­mal omsättning av steroidhormoner (bland annat stresshormonet kortisol)
  • en nor­mal mental prestationsförmåga
  • en nor­mal energiomsättning
  • att minska trötthet och utmattning

Bevisad effekt: Alla Örtmedicinskas produkter har undersöks i kliniska studier (se lista över publikationer) och optimerats mot bästa möjliga effekt. Man har även undersökt de enskilda extraktens effekt gentemot den särskilda kombinationen i produkterna och man har på så sätt optimerat sammansättningen mot effektivitet. Exempelvis har vårt kamomillextrakt NIH-2 testats i studier av National Institute of Health (NIH) där man undersökte dess effekt på oro.

Användning

Vuxna och barn över 12 år: 20 ml en timme före sänggående eller på morgon för rofylldhet.

Innehåll

Svartvinbärsjuice, mörk sirap, stabiliseringsmedel (vegetabilisk glycerol), kamomillte, patenterat komplex framställt av rysk rot, rosenrot, schisandrafrukt och pantotensyra (vitamin B5), samt indisk ginseng, koreansk ginseng, magnesium, naturligt aromämne, konserveringsmedel (kalimsorbat och natriumbensoat).

Omdömen

Skriv din recension

Adapt Lugn Flytande

Adapt Lugn Flytande

En produkt för dig som har problem med vardagsstressen, att varva ner på kvällen eller har en dålig sömnkvalitét.