Peeling 

Din hud bildar varje dag miljontals med hudceller. Det här sker på kroppen och i ansiktet. Processen av att nya hudceller bildas gör att gamla hudceller behöver stötas bort och avlägsnas från ansiktet. Det här är en helt naturlig och normal process som alla människor går igenom. Att använda sig av peeling gör att du påskyndar processen av att av...

Din hud bildar varje dag miljontals med hudceller. Det här sker på kroppen och i ansiktet. Processen av att nya hudceller bildas gör att gamla hudceller behöver stötas bort och avlägsnas från ansiktet. Det här är en helt naturlig och normal process som alla människor går igenom. Att använda sig av peeling gör att du påskyndar processen av att avlägsna gamla och döda hudceller från ditt ansikte så att nya hudceller kan bildas. 

Gamla och döda hudceller kan göra att huden uppleves som ojämn, blek och matt. En peeling påskyndar cellförnyelsen genom att rengöra på djupet och polera bort döda hudceller. När du avlägsnar gamla hudceller och löser upp igentäppta porer så får ditt ansikte extra lyster och glow. Ditt ansikte kommer att få ett jämnare utseende tillsammans med lugn och sammetslen hud. 

En peeling använder du ungefär 1–2 gånger i veckan för att ta bort döda hudceller på hudytan och det resulterar i att kommande produkter som serummask och ansiktskräm kan gå djupare ned i huden och arbeta. 

Rensa bort hudavlagringar och öppna upp tilltäppta porer så minskar du risken för uppkomst av finnar och pormaskar. Krämen eller syran kommer att rengöra din hud genom en process som kallas för exfoliering. 

Olika former av peeling

Det finns olika varianter av peeling i form av mekanisk peeling, enzympeeling och syrapeeling. De kan komma var för sig eller i olika kombinationer. Vilken som fungerar bäst för dig är beroende på vilken typ av hud du har. Varianterna upplevs även olika på huden.  

Kemisk peeling hemma är inte så annorlunda gentemot hur det är när du genomför en kemisk peeling professionellt. Det finns olika alternativ av syror som exempelvis aha syra, bha syra till pha syra. De olika syrorna hjälper alla till att hålla huden fräsch och ungdomlig. 

Välj den sort som passar just dig

Det finns olika sorters peelingar och det är viktigt att du väljer rätt sort beroende på din hudtyp och ditt hudtillstånd. 

För dig som har en mer tåligare, fet- eller blandhy rekommenderar vi att du väljer en peeling med större och grövre korn. Om du har en mer torr eller känslig hy rekommenderar vi att du väljer en peeling som är skonsammare med mindre korn som smälter in i din hud. 

Alla peelingar masseras in på väl rengjord hud och sköljs rikligt med vatten. 

Se gärna hela vårt övriga sortiment för ansikte

Läs mer

Varumärken

  

Köp presentkort

  
per sida
Visar 1 - 12 av 19 artiklar
Visar 1 - 12 av 19 artiklar