Varumärke: Esse Probiotic Skincare

"Framtidens hudvård"
Esse Probiotic Skincare är världens första hudvårdsserie med levande probiotika!
Esse Probiotic Skincare har utvecklat produkter som skapar en optimal balans av mikrober som håller tillbaka åldersprocessen och återskapar en fungerande hudbarriär. För att kunna nå dit har Esse använt sig av prebiotika för att ge näring till de godartade mikroberna. De använder även probiotika för att aktivt förändra fördelningen av mikrober i och på huden.
Esse Pobiotic Skincare är
- ekologisk certifierade
- stödjer rättvis handel
- vegan
- emot djurförsök
- koldioxidneutrala.


Om grundaren
Trevor Steyn studerade kemi och erhöll sin magisterexamen i vid universitetet i Kwa-Zulu Natal år 1997. Det var här som hans mentor, professor Siegfried Drewes, inspirerade honom att få upp ögonen för den afrikanska florans många substanser.
Trevors forskning fokuserade på att utvinna substanser från afrikanska växter i medicinskt syfte. Efter att ha upptäckt potentialen i dessa växter och sett vilken nytta de kunde göra i hudvårdsprodukter så grundade Trevor företaget Esse.
Trevor brinner för en hållbar livsmiljö och att bevara Afrikas biologiska mångfald. Han är också intresserad av surfing, yoga och ett antal andra sporter. Trevor bor i Richmond, KwaZulu-Natal, Sydafrika

Hur och varför Esse började
Trevor var mycket involverad i akademisk forskning och dess resultat. Den vetenskapliga litteraturen som fanns om Afrikas aktiva växtämnen antydde att det fanns stor potential för dessa ämnen inom hudvård, men forskningen och affärsvärlden hade svårt att finna varandra. Han bestämde sig för att själv utforma och tillverka effektiva, ekologiska hudvårdsprodukter. Samtidigt kunde Trevor på detta sätt också främja medvetenheten och bevarandet av Afrikas biologiska mångfald.
Arbetet med Esse startade år 2000. Det började då med forskning om växten Kigelia africanas aktiva egenskaper. Genom beslutsamhet - och naiviteten hos en forskare som ville starta ett företag, bildades Esse 2002.
Esse har alltid strävat efter att använda de absolut bästa aktiva ingredienserna till hudvårdsprodukter, utan att kompromissa med säkerhet eller etik.
På latin betyder Esse, ”att vara”. Deras vision är att ett vackert, oändligt långt, hållbart liv ska finnas till för alla arter i världen.Ekologiskt certifierade
Esse har utvärderat kriterier från hela världen och anslutit sig till de ekologiska kriterier som ställts upp av Ecocert i Frankrike. Ecocert ställer krav på bestämda miniminivåer av ekologiskt innehåll och förbjuder ingredienser de anser osäkra eller inte är hållbara. De genomför också revisioner på produktionsenheter för att försäkra sig om full spårbarhet av allt råmaterial.
Ecocert lägger också stor vikt vid att produkterna skall vara biologiskt nedbrytbara. Samtliga Esses produkter bryts ner snabbt i enlighet med Ecocerts krav.
Ecocert har också regler för förpackningar. De kontrollerar att materialet som används inte påverkar produkten och är säkert för konsumenten. De kontrollerar också att förpackningarna går att återvinna.

Afrika
Tro´n på naturliga produkter gör att Esse också vill skydda naturtillgångarna. Nästan en fjärdedel av alla världens växter finns i Sydafrika och Esse har valt ut de bästa för att kunna leverera potenta ämnen i produkterna. Ingredienser innefattar Baobab, Kalahari melon, Kigelia och Marula. Dessa växter skördas från dess vildvuxna tillstånd för att på så sätt kunna utvinna så kraftfulla extrakt som möjligt.


Phytotrade Afrika
Esse stödjer Fair Trade och är en ackrediterad samarbetspartner till Phytotrade Africa. Phytotrade Africa är engagerade i utvecklingen av rättvisa och miljövänliga naturliga produkter. Kort sagt, Afrikas naturliga växter samlas in från dess vildväxande tillstånd av små byar och bearbetas sedan till högeffektiva aktiva ämnen. Phytotrade Africa stödjer insamlande byar i Zimbabwe, Zambia, Namibia, Malawi, Botswana, Swaziland och Sydafrika.
En rättvis handel av naturliga produkter har hjälpt till att höja levnadsstandarden för tiotusentals människor. Esse har genom att handla Phytotrade Africa råvaror har Esse ökat möjligheterna för familjer att låta barnen gå i skola, besöka kliniker, ta del av lokala kreditupplägg eller till och med bygga ett hus.

Vegan
Esse är ackrediterade av The Vegan Society. Det innebär att inga animaliska produkter ingår i serien.
www.vegansociety.com
Marknadsföring med uttryck som "Frigående", "Ansvarstagande" eller "Ekologiskt", förändrar inte att djur dödas för människans skull.
Esse tror inte på att använda någon animalisk produkt i deras hudvårdslinje, inte ens bivax.
De ser inte behovet av animaliska eller kemiska ingredienser för att producera ledande hudvårdsprodukter.
De bästa ingredienserna för att åstadkomma bra resultat inom hudvård har alltid varit och kommer alltid vara, från växter eller från mikroorganismer.

Inga plågsamma djurförsök
Esse är ckrediterade av Beauty Without Cruelty. De testar inte sina produkter på djur och använder inte heller några ingredienser som är testade på djur.
Det finns många alternativ till att testa prdukterna på djur. Esse´s produkter är testade på frivilliga försökspersoner. Resultatet visar att våra produkter irritrerar mindre än destillerat vatten.
Esse har också gått med i PETA: s program mot plågsamma djurförsök och är ackrediterade av dem på PeTA.org. People for Ethical Treatment of Animals (PeTA) grundades 1980 och ägnar sig åt att etablera och försvara rättigheterna för alla djur. De är en internationell ideell välgörenhetsorganisation baserad i Norfolk, Virginia, med dotterbolag över hela världen. PeTA är världens största djurrättsorganisationen.

Mer
per sida
Visar 1 - 12 av 41 artiklar
Visar 1 - 12 av 41 artiklar