Varumärke: KSM 66

Kosttillskottet KSM 66 är framtaget ur Ashwagandha -roten, som är en av de viktigaste örterna inom ayurvedisk medicin. Roten har använts under mer än 4000 år för sina stärkande, balanserade och föryngrande egenskaper. 

Kosttillskottet KSM 66 är framtaget ur Ashwagandha -roten, som är en av de viktigaste örterna inom ayurvedisk medicin. Roten har använts under mer än 4000 år för sina stärkande, balanserade och föryngrande egenskaper. 


För att få en förståelse för hur KSM 66 är uppbyggt och vilken funktion det har, måste man först förstå vilken påverkan stress har på våra kroppar. När vi människor blir utsatta för upprepad eller långvarig stress producerar våra kroppar ett överskott av kortisol. Stresshormonet kortisol bryter ner fettceller och muskler för att frigöra energi, vilket bidrar till att blodsockerhalten och insulinnivån ökar i kroppen. Vid långvarig stress leder det till att ämnesomsättningen sjunker och därmed även kaloriförbrukningen. Detta betyder att den energi som vi inte förbrukar istället lagras som fett, och vi går upp i vikt.


Långvarig stress leder i längden till negativa effekter som ökad trötthet, oro, viktökning och sömnsvårigheter. Under påfrestningar som stress försöker kroppen att spara energi, vilket gör att produktionen av våra uppbyggande könshormon: testosteron, progesteron och östrogen minskar. Produktionen av sköldkörtelhormon påverkas också negativt av stress, och i förlängningen kan det skapa olika former av obalans i kroppen.


KSM 66 kan kortfattat beskrivas som ett tillskott som ökar kroppens motståndskraft mot stress. Det är ingen quick fix till ett bättre välmående, utan bör snarare ses som ett kosttillskott som i förlängningen bidrar till balans och lugn. Effekten märks efter 2–4 veckor och förstärks succesivt över tid. Vid kontinuerlig användning bidrar KSM 66 till att kortisolnivån sjunker, ämnesomsättningen ökar igen och kroppen går tillbaka till sitt normala tillstånd.


Nya studier har visat att KSM 66 kan bidra med bland annat dessa effekter:  •        Minskad stress och oro

 •        Ökad avslappning och minskade sömnsvårigheter

 •        Ökad sexuell lust och funktion, hos både kvinnor och män

 •        Ökad uthållighet och kondition

 •        Ökad muskeltillväxt och lägre BMI

 •        Bättre minne och koncentration

 •        Normal produktion av sköldkörtelhormoner


KSM 66 är ett fullspektrumextrakt av Ashwagandha som är ekologiskt odlad och kliniskt dokumenterad. Den rekommenderade dosen är 1 kapsel morgon och kväll, som vid behov kan ökas till som mest 3–4 kapslar per dag. 

Mer
Visar 1 - 2 av 2 artiklar
 • Kosttillskott som bidrar till ökad stresstålighet, fysisk och mental kapacitet, känslomässig balans, lättare insomning, avslappning, återhämtning och ork.

  Array ( ) 1
  219,00 kr
 • Produkten som är nr 1 i USA inom ledhälsa finns nu på PiggaButiken. Ett bioaktivt komplex av Gurkmeja och Boswellia.

  Array ( ) 1
  329,00 kr
Visar 1 - 2 av 2 artiklar