Varumärke: Coconut Bowls

Allt som ligger i en kokosskål både ser bättre ut och får en förhöjd smak. De utgör helt enkelt det perfekta ekovänliga tillskottet i ditt kök.

Allt som ligger i en kokosskål både ser bättre ut och får en förhöjd smak. De utgör helt enkelt det perfekta ekovänliga tillskottet i ditt kök.


Varje år antingen bränns miljarder kokosnötskal eller så kasseras de som deponi. Vi tar tillbaka dessa skal och förvandlar dem till ekovänliga kokosskålar som du kan äta ur. De är säkra, återanvändningsbara och med rätt skötsel så kan de hålla hela livet.


99% av de kokosnötter som årligen skördas för kokosolja, vatten och kokoskött kasseras och bränns som skräp. Vi ser till att dessa skal få nytt liv och blir ekovänliga kokosskålar, gjorda av riktiga kokosnötter. Det faktum att miljarder plastförpackningar kastas som deponi varje år belyser det faktum att samhället borde avstå från plast och sätta plantbaserade alternativ först.


Efter att kokosköttet och kokosvattnet har avlägsnats tar Coconut Bowls tillbaka kokosskalen och använder dem som en biprodukt. Sedan skärs de till, rengörs och slipas av en hantverkare och förvandlas till en vacker kokosskål som du kan äta ur. Som en avslutning smörjs skålen med ekologisk kokosolja.


Varje kokosskål är givetvis unik, med sin egen form, storlek och små ofullkomligheter. Din skål är en på miljarden, precis som du. Det betyder att din kokosskål är unik och ingen annan i världen har en likadan. Är inte det ganska häftigt?!


Coconut Bowls stöder givetvis fair trade och har för närvarande verkstäder i Indonesien och Vietnam, och de planerar att expandera ytterligare till länder där det finns kommersiella kokosnötsindustrier. Förutom att de för tillfället anställer många lokala hantverkare från de samhällen som de arbetar med, försöker de även att utveckla ett initiativ som är större än dem själva och som gör det mätbart för dig att se vilken inverkan just du har när du tar tillbaka en kokosnöt.


Vi köp av Coconut Bowls produkter ger du ditt aktiva stöd till en global hållbarhet. Företaget försöker att göra skillnad på ett globalt sätt och ditt bidrag hjälper dem i sitt arbete. Världen tackar dig, och det gör även vi.


 


Mer
Visar 1 - 5 av 5 artiklar
Visar 1 - 5 av 5 artiklar